Perivoj ljekovite prirode

OPORAVAK I LIJEČENJE MNOGIH BOLESTI…

ZDRAVLJE

Ljekovita moć bilja i transcendentnih sila prirode

Djelovanjem transcendentnih sila prirode “Perivoj ljekovitog bilja – Šiške 1750” svojim gostima/klijentima uz idiličan mir pruža i uspješan oporavak mnogih bolesti, dok u Marušićima (Omiška Rivijera) u sklopu Aparthotela “Ariston” možete uživati na kupanju u morskoj vodi, što djelotvorno ojačava vaš imunitet.

Poznati njemački teolog i hidroterapeut SEBASTIAN KNEIPP (1821.-1897.) ustanovio je da za oporavak zdravlja boravak i šetnja u zdravoj prirodi te korištenje njenih ljekovitih biljaka, kao i plivanje u morskoj vodi najdjelotvorniji su za oporavak. Na osnovu ovih činjenica poznata teorija Sebastiana Kneipa glasi: “Sve što trebamo da očuvamo zdravlje, priroda nam je obilato poklonila.”

SELO ŠIŠKE

Selo Šiške je u zaleđu makarsko-omiškoga primorja (oko 40 km do mora), na granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine, na hercegovačkoj strani, do mjesta Aržana (Hrvatska). Premda je u njemu malo stanovnika, ipak je, zahvaljujući ljekovitim svojstvima njegovih biljaka i blagotvornom učinku čistoga zraka i zdrave prirode, dobilo pridjevak “Priznato” i nazive: priroda, podneblje, mir te se pročulo po Europi, kao Perivoj ljekovite prirode. Njegove ljekovite trave i biljke djelotvorno utječu na oporavak duševnog i tjelesnog zdravlja.
Svi gosti koji se odluče za višednevni boravak biti će smješteni u ugodnom i opuštajućem ambijentu rustikalnih apartmana u sklopu Etno sela (ovisno o dostupnosti).

PRIRODA, PODNEBLJE, MIR

Ljekovite biljke, trave i ljekoviti zrak

Jedan od predlagača pješačkih staza Perivoja ljekovite prirode, Miroslav (Petar) Šiško reče: “Liječenje zdravim hodom, u zdravoj prirodi, najuspješnije je za oporavak zdravlja. To je zalog budućnosti.”

Dobro označenim putokazima, ovaj perivoj ima duge ugodne šetnice, bez velikih uspona, a dvokoličarske (biciklističke) staze omogućuju i razonodno trčanje (jogging), kao i sjevernjačku (nordijsku) hodnju (nordic walking) ili ako tko želi, dulji zdravohod, brdskim putima po visoravni.

Zbog toga je Perivoj zdravohoda Šiške poželjno mjesto za pomoć i oporavak: srca, krvotoka, krvnih žila, kostobolje, kožnih bolesti, bolesti živčanoga sustava, poteškoća dišnih organa, osobito bronhitisa i zaduhe (astme), probavnih smetnji, debljine (pretilosti), depresije, upale mjehura, masnoće u krvi, jetre, bubrežnih kamenaca, nesanice, gušterače, čira na želucu, prostate, migrene i glavobolje, hemeroida, mioma i ciste, stresa, bolova u zglobovima te za smirenje.

BOŽJI DAR

zelenog čuda prirode

Strukovni proučavatelji (botaničari) misle da biljke i trave ovoga podneblja imaju veliku ljekovitu moć. Koriste se za pripremu narodnih lijekova, a njihovi se sastojci izdvajaju i ugrađuju u suvremene lijekove. Njihova je zdravstvena moć stara koliko i čovjek pa je liječenje biljem i biljnim pripravcima ovoga perivoja vrlo učinkovito.

PO ČEMU SMO OSOBITI

Tajna snage prirode

Perivoj prirode Šiške – utječe na zdravstveni oporavak, svojim ljekovitim sastojcima, svojom ljekovitom snagom, a u ugodnoj šetnji i na čistu zraku obdarit će vas svojim zdravotvornim učincima. Njegovo je ljekovito bilje najdjelotvornije od lipnja do kraja rujna.
Ljubitelji prirode ovaj perivoj nazvali su “Skriveni raj u skrivenom selu – Šiške 1750”.

  • U zemljama, npr. u Indiji i Kini, njihovi stanovnici stoljećima koriste starodrevne rasprave i različite upute o korištenju ljekovitih trava i biljaka.
  • Grčki liječnik Hipokrat (oko 460. – oko 370. prije Krista), pisao je o ljekovitosti nekih biljaka.
  • Prof. Dr.med. L.R. Grote mišljenja je: “U stvarnosti odnosa biljke i bolesnika postoji jedan presedan (transcendentnog) skrivenog momenta.”
  • Liječenje prirodom (fitoterapijom) prvi je ustoličio francuski liječnik Dr.med. Henri Leclerc (1870-1955).
  • Njemački teolog i hidroterapeut SEBASTIAN KNEIPP ustanovio je da “zbog našeg načina života u tijelu dolazi do smetnje između tijela i psihe tako cijeli organizam izleti iz balansa, a baš u takvoj situaciji najbolja pomoć su boravak i šetnja u zdravoj prirodi.

– Knjižicu Perivoj ljekovite prirode Šiške-1750., u kojoj su prikazani putovi i spomenuta zdravstvena odredišta, možete dobiti u Kužini Lampion, kao i sve druge obavijesti.

– Kužina – Café “Lampion” otvorena je od sredine lipnja do sredine rujna, za goste/klijente koji su se najavili ili dogovorili.

Ako ste zainteresirani za oporavak zdravlja uz pomoć transcendentnih sila prirode, “Biljni park Šiške” je pravo mjesto za Vas.

Svaki provedeni dan u Parku ljekovite prirode – Šiške 1750 pridonosi oporavku zdravlja.
Naša preporuka je boravak od 6 dana što je optimalno za oporavak mnogih bolesti ukoliko gosti disciplinirano slijede sve upute koje će im biti dostavljene.
Svoj boravak možete i produžiti uz pravovremenu najavu. 

Perivoj ljekovite prirode – Šiške 1750 otvoren je od 15. lipnja do 15. rujna za goste/klijente sa rezervacijom.

Kontaktirajte nas za informacije o cijenama i dostupnosti…

11 + 2 =